Granitskærve guide

Hvad du bør vide inden du køber granitskærver.

Vi oplever ofte spørgsmål i forbindelse med køb af nye granitskærver. Især kan det være svært, når man bestiller granitskærver i bigbags online. Granitten som bliver knust til skærver, bliver udvundet i forskellige bjergkæder i forskellige lande, og har derfor også nogle lidt specielle navne.

Vidste du at de helt sorte granitskærver også kaldes hyperite skærver?

Det kan være svært at navigere rundt i de mange informationer og i de forskellige navne, som de mange udbydere på nettet har om deres granitskærver.

En nem infografik om granitskærver

Vi har mere end 15 års erfaring med at sælge granitskærver i både store og små mængder. Vi ved derfor, at man nemt kommer til at bestille en forkert type, en forkert størrelse eller en forkert farve granitskærve. Og det er slet ikke så mærkeligt, det er nemlig ret uoverskueligt med de mange muligheder man har.

Vi har lavet en nem oversigt, som giver et hurtigt overblik over hvad man kan få af forskellige typer granitskærver, hvor meget der skal bruges og lidt bonus information.

Granitskærver guide

I forbindelse med udarbejdelsen af denne infografik, fik vi en god idé, som skal gøre det nemmere at købe granitskærver online. Vi har lavet en prøvepakke med en lille håndfuld af alle granitskærverne i vores sortiment. Det giver dig lov til at se hele vores udvalg med egne øjne, inden der bestilles større mængder.

Forhåbentligt gav det dig en lidt bedre fornemmelse om, hvad du skal være opmærksom på, når der skal købes granitskærver til indkørslen, haven eller noget helt tredje. Findes der et havecenter eller byggecenter i dit område, som sælger skærver, er det også et rigtig godt sted at søge råd og vejledning.

Her kan du se vores udvalg af granitskærver som leveres i bigbags. Vi kan også være behjælpelig ved større mængder tippet af i din indkørsel, uanset hvor i Danmark det skal leveres. Kontakt os for et godt tilbud.

Fordele ved granitskærver

Der er flere fordele ved at vælge granitskærver som belægning, men den absolut største fordel vil i manges tilfælde være prisen. Sammenlignet med eksempelvis herregårdssten og andre flisetyper er granitskærver næsten 50% billigere pr. m². Det koster mellem 30-50 kroner pr. m² at lægge skærver, hvorimod en flisebelægning typisk koster mellem 75-150 kroner pr. m²
Har man ikke lyst til at have indkørsler og stier med sand/jord belægning, så er granitskærver faktisk det billigste alternativ.

Endnu en fordel er at granitskærver er nemme selv at lægge og sprede ud. De er måske ikke “lette” at flytte rundt på, men det kræver blot en god rive og en smule knofedt. Sammenlignet eksempelvis med det at lægge fliser, kræver det ikke den store “know how” at lave sin egen belægning med granit. Derved er der også en stor besparelse i løn til en eventuel brolægger.

Desuden kræver en indkørsel eller et bed med granitskærver minimal vedligeholdelse.