Mængdeberegner

Vi har lavet en simpel men effektiv beregner, som kan hjælpe dig med at udregne hvor meget sand/jord/granitskærver/flis du skal bruge. Det er lige meget om du skal fylde indkørslen, eller fylde sandkassen, regnestykket er det samme.

Mængdeberenger granitskærver, jord, sand, flis

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så skriv endelig til os på mail eller grib knoglen og ring til os.

Skal du beregne kvadratmeter (m2), eksempelvis et areal du ønsker at dække med fliser, skal du gange: længde x bredde .. Begge tal skal angives i meter.

Hvor tykt et lag?

Det er svært at regne ud hvor mange m³ man skal bruge, hvis man ikke ved hvor tykt et lag man skal lægge af et materiale.

Herunder kan man hurtigt se de anbefalede lagtykkelser af de gængse materialer.

Flis (Barkflis/træflis/pynteflis)
Flis udlægges i et lag på 10-15 cm. Minimumslaget er 10 cm. såfremt flisen skal virke effektivt mod ukrudt.

Kakao-flis
Vælger man kakaoflis til havens bede, behøver man ikke mere end et lag på 3-5 cm. for at undgå ukrudt og dræbersnegle.

Granitskærver
Ved udlægning af granitskærver anbefales det at man som minimum lægger et lag på 4-6 cm. Jo større granitskærven er, jo tykkere et lag bør man lægge. Lægges granitskærverne i et sted uden trafik som fx et blomsterbed, kan man muligvis nøjes med et lag på 3-4 cm.

Flisesand / Afretningsgrus
Det anbefales at det øverste lag af sand/grus til fliselægning lægges i tykkelsen 3-5 cm. Lægger man for tykt et lag flisesand, kan fliserne med tiden rykke sig.

Stabilgrus
Ved anlægning af ny indkørsel anbefaler vi at man laver en bund med ca. 20 cm. stabilgrus. Til terrasser og lignende belægninger som ikke modtager tung belastning, kan man nøjes med 5 cm.

Her kan du læse om hvad 1 m3 jord, sand, granit og flis vejer i tons, og mange andre gode råd om de materialer, som kan bestilles her på havehandel.dk. Du kan også finde mere detaljeret information, inde under de specifikke produkter.