Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
hvilke bunddækkeroser er bedst

Bunddækkeroser – Alt om sorter, beskæring og pasning

Bunddække er ideelt til at holde ukrudt væk, og det bidrager samtidig med til en god biodiversitet. Bunddække behøver ikke kun være praktisk – det kan være meget flot at se på. Med bunddækkeroser får du et flot bunddække. Hvis du er træt af problemer med ukrudt i haven, er det ideelt at prøve bunddække. Det er lave planter, der har en god dækkeevne.


I denne artikel får du en bunddækkeroser guide, som besvarer de spørgsmål, du måtte have om bunddækkeroser.

Hvorfor er bunddække godt?

Bunddække er som sagt godt til at undgå ukrudt i haven. Fordelen ved at undgå ukrudt er, at det ikke tager næringen fra planter omkring dem. Du beskytter dermed dine planter ved at få bunddække og undgå ukrudt. Samtidig med er det superflot og giver et godt udtryk. Du kan få meget forskelligt slags bunddække, men i denne guide skal vi se på bunddækkeroser.

Hvilke roser kan bruges som bunddække?

Der er mange roser, der kan bruges som bunddække. Vi gennemgår nogle af de mest populære.

Rosa The Fairy

Rosa the Fairy er en meget smuk blomst. Den har små rosa blomster, og en blomstrer fra juni til november. Den er ideel til haven som bunddække. Roserne skal gerne have fuld sol til halvskygge. Plant gerne 3-5 stk. pr. m2.

Rosa Intense Cover

Rosa Intense Cover er en smuk og farverig rose. Bladene er røde. Den har et løv, der er grønt og skinnende, og væksten er bred og busket vækst. Du kan plante 4 stk. pr. m2. Det vil blomstre fra juni til november og har det bedst i fuld sol.

Rosa Lavender Cover

Rosa Lavender Cover får mørkrosa blomster eller lilla blomster, som har en dejlig duft, der ikke er for skrap. De blomstrer i juli til oktober. Den trives bedst i sol.

Rosa Heidetraum

Heidetraum får store og duftende mørkerosa blomster. Den har det godt i sol til halvskygge. Bladene er omkring 4-7 cm store. De blomstret fra juni til november, og de vokser godt i en næringsrig jord i haven.

Rosa White Fairy

White Fairy er som ordet antyder små, hvide blomster, der dækker godt. De har meget lidt eller ingen duft. De blomstrer fra juni til november og klarer sig bedst i fuld sol til halvskygge.

Rosa Easy Cover

Med denne type rose får du roser i pink. De kan være i bleg pink eller lillarosa. Deres duft er svag og sød. Løvet er mørkegrønt, og busken kræver ingen beskæring, hvilket gør det nemt.

Rosa Pink The Fairy

Du får masser af flotte og små mørkrosa blomster med Pink The Fairy. De har det bedst i sol til halvskygge og blomstrer som de andre fra juni til november.

Bunddækkeroser

Hvordan beskærer man bunddækkende roser?

Bunddækkende roser gør sig bedst, når de kan brede sig og danner et blomstertæppe. De skal derfor kun beskæres let, og du kan fjerne visne og svage grene efter vintertiden. Hvert fjerde år kan du lave en kraftigere beskæring og skære planten ned til halv højde. Det giver blomsten gode forudsætninger for at blomstre fremover.

LÆS OGSÅ: Beskæring af roser (Trin-for-trin vejledning)

Hvordan planter man bunddækkeroser?

Du skal luge grundigt, inden du planter dit bunddække. Du kan lægge en ukrudtsdug ud for at give planterne gode forudsætninger. Det skal gerne gøre, at dine planter nu kan etablere sig.

Inden du planter bunddækkeroserne, kan du sætte planten i en potte med vand i 15 minutter, så de er gennemvædet. Du skal grave et hul, hvor jorden skal løsnes, og potten skal fjernes, og planten sættes i hullet. Den skal være i samme dybde som i potten. Tryk lidt omkring planten, og derefter skal du vande den godt. I 2-3 uger skal du plante den godt med vand, og når det er tørt, skal du vande den ekstra.

LÆS OGSÅ: Hvilken gødning er bedst til roser? Vores anbefalinger

Inspiration til andre planter

Med bunddækkeroser får du et rigtig smukt bunddække, som hjælper med at holde ukrudtet væk. Du kan tilføje andre farverige blomster og planter i haven, som kan give endnu mere farve og liv. Det kan eksempelvis være blåregn eller høstanemoner.

FAQ

Hvad er bunddækkeplanter?

Bunddækkeplanter er planter, der hjælper med at holde ukrudt væk og sørger for god biodiversitet i din have. Det kan være roser, som vil være meget smukke som bunddække.

Hvordan planter man bunddækkeroser?

Når du skal plante bunddækkeroser, skal du først luge jorden, så den er klar. Derefter skal du grave et hul til planten, som den skal sættes i og derefter vande godt.

Hvilke roser fungerer som bunddække?

Der er mange forskellige slags roser, der fungerer som bunddække. De findes i mange farver såsom hvid, rød, pink, lillarosa og rosa. De vil se meget smukke ud i din have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove