Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-

Stueplanter: Top 10 planter til stuen

Stueplanter er mere end blot en dekorativ tilføjelse til dit hjem, for de bringer naturen indenfor og bidrager til et sundere indeklima ved at rense luften og øge luftfugtigheden. De rette stueplanter kan forbedre luften i hjemmet, og så ser det bare skønt ud med de grønne farver.

Vi har udvalgt 10 stueplanter, der ikke kun er smukke at se på, men også er forholdsvist lette at passe, hvilket gør dem oplagte valg til ethvert hjem. Uanset om du er en erfaren plantekender eller helt grøn i planteverdenen, er her en liste over 10 stueplanter, der vil trives i dit hjem.


1. Fingerfilodendron – Monstera Deliciosa

Du har måske allerede set fingerfilodendron i boligmagasinerne eller på de sociale medier, for den er enormt populær som stueplante. Den er kendetegnet ved sine store grønne blade med unikke udskæringer, der gør Monstera deliciosa til en iøjnefaldende og populær plante. Den trives bedst i indirekte lys og kræver vanding, når jorden føles tør.

Planten vil meget gerne klatre, og det gør den ideel til at skabe et frodigt og grønt hjørne i stuen, hvis du giver den plads at brede sig på.

Du kan læse vores dybdegående guide om monstera her.

2. Birkefigen – Ficus Benjamina

Birkefigen, også meget oplagt kaldt stuebirk, er en alsidig stueplante, der med tiden kan blive til et lille træ. Med sine elegante små og blanke blade og robuste stamme tilføjer den både højde og grønne farver til stuen.

Planten foretrækker lys, men ikke direkte sollys, og jorden bør holdes fugtig, men ikke våd. Om efteråret og vinteren kan planten tabe blade, men de kommer igen, når foråret melder sig.

3. Bajonetplante – Sansevieria

Sansevieria, også kendt som bajonetplante eller ”svigermors skarpe tunge”, er nærmest umulig at dræbe og kan trives under næsten alle forhold. Planten er kendt for sin evne til at rense luften og kræver minimalt med vand, hvilket gør den til en ideel plante for dig, der ofte glemmer at vande planterne i hjemmet.

4. Fredslilje – Spathiphyllum

Fredsliljen er let at genkende på de hvide, fredsdue-lignende blomster og mørkegrønne blade. Den trives i skyggefulde områder og kræver regelmæssig vanding, men jorden bør ikke være direkte våd.

Planten er også kendt for sin evne til at rense luften, og den er nem at få til at blomstre, selv hvis du ikke har grønne fingre.

6. Kinesisk pengeplante – Pilea Peperomioides

Den kinesiske pengeplante er elsket for sine runde, møntformede og grønne blade, som giver den et legende udseende. Den foretrækker indirekte lys og let fugtig jord, og den er enormt nem at få til at vokse og formere sig.

Den hurtige vækst og nemme formering gør den kinesiske pengeplante til en favorit blandt planteentusiaster, og den har også fået en renæssance som stueplante.

LÆS OGSÅ: Den store Pilea (Pengeplante) Guide

7. Søstjerner – Haworthia

Haworthia, også kaldt søstjerner, er en lille, rosetformet sukkulent, der er perfekt til dig med begrænset plads i stuen.

Sukkulenten har tykke grønne blade med hvide striber, og den trives i indirekte lys og kræver minimal vanding. Den er ideel til nybegyndere som skrivebordsplante, og du kan nemt få den lille sukkulent til at formere sig, hvis du tager stiklinger.

8. Aloe vera

Aloe vera er ikke kun kendt for sine helbredende egenskaber, men også som en stueplante, der er særdeles let at holde. Den trives i solrige vindueskarme og kræver minimal vanding, da dens tykke blade gemmer vand til mere trange tider.

Plantens lange og faste blade tilføjer et ørkenagtigt touch til indretningen, og du kan bruge plantens saft til at berolige rødme og irritation af huden.

9. Fiskebensplante – Calathea

Calathea er kendt for farverige og mønstrede blade, der har givet planten kælenavnet ”fiskebensplanten”. På én plante kan bladene have forskellige størrelser og farver, hvilket gør den yderst dekorativ. Farverne changerer fra grønne til lyserøde og mørkerøde nuancer.

Planten trives i høj luftfugtighed og indirekte lys, hvorfor den er god i stuen, men særligt også i køkkenet og på badeværelset.

LØS OGSÅ: GUIDE: Pasning af fiskebensplante (Calathea)

10. Jernplante – Aspidistra Elatior

Jernplanten, også kendt under det latinske navn Aspidistra Elatior, er berømt for sin robusthed og evne til at trives selv i dårlige lysforhold. Det gør den ideel til mørkere hjørner i stuen, hvor den udvikler lange blade med en dybgrøn farve.

Planten kræver minimal pleje, skal sjældent vandes og er næsten umulig at dræbe, hvilket gør den perfekt for dig, der søger en uproblematisk stueplante.

Fyld stuen med planter

De 10 stueplanter i oversigten er ikke kun visuelt flotte, men også gavnlige for hjemmet, hvilket gør dem oplagte til opholdsrum som stuen. Med den korrekte pleje og opmærksomhed vil disse planter berige dit hjem med liv og skønne farver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove