Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Kornblomst

Kornblomst – Plantevejledning

Ønsker du de smukkeste farver i haven eller på altanen til sommer, skal du plante kornblomster. Kornblomsten – eller “blåklint” som den også kaldes – er et godt valg, da den er nemt at så, og fordi den egner sig godt til det danske klima.

Du kan finde forskellige udgaver af blåklint, der blandt andet findes i farverne hvid, lilla og stærk lyserød.

Derfor er kornblomsten et godt valg til haven

Du behøver ikke have botaniske egenskaber og erfaring med pleje af specialplanter for at få succes med at så og plante blåklint. Blomsten er nem at få til at spire i god jord, og du skal ikke bruge lang tid på pasning og pleje i løbet af væksten.

Du bestemmer selv, om du vil så blomsten direkte i haven, eller om du vil have den til at pryde potter og krukker.

Det unikke ved blåklint er, at den både kan bruges til pryd og til spisning. Blomster kan du plukke af og komme i en skøn sommersalat eller på delikate desserter.

Kornblomst og blomstring

Blåklint står smukkest i højsommeren fra juni til september. Her er den let at genkende på sin store, puffede blomsterhoveder, der kan findes i flere smukke farver. Stilken på blåklint kan blive op til 70cm høj, og blomsten har en slank og lige vækst, der naturligt tiltrækker sig opmærksomhed.

Det er muligt at så blåklint direkte i haven, når frosten er borte. Det anbefales, at du sår dine frø fra slutningen af marts og indtil maj. Du skal sørge for at så eller udplante blåklint på steder, hvor blomsten får masser af sol. Vil du have kornblomst i haven til næste sommer, kan du så dine frø i den tidlige efterår.

Sådan planter du kornblomst

Om du sår blåklint i krukker eller direkte i jord i haven, er op til dig at bestemme. Det vigtigste er, at blomsten står et sted, hvor den får masser af sol og varme. Vil du give frøene de bedste vækstbetingelser, skal du vælge en god type blomsterjord.

Vil du plante blåklint i haven, skal du være opmærksom på omkringliggende blomster og buske. Blåklint vokser sig høje, og de kan risikere at filtre sig sammen med andre afgrøder.

Kornblomster stiller ikke nogen særlige krav til jordkvaliteten, hvorfor de kan plantes ud stort set alle steder i haven med sol. Det kan dog være en fordel at plante kornblomster i nærheden af andre planter, da de kan have tendens til at vælte på grund af deres høje, slanke stængler.

Selvom kornblomsten ikke stiller de store krav til jordkvaliteten, er det altid en fordel at plante dem i en næringsrig og vel-drænet jord. Prik hul i jorden med en dybde på 1-2 cm og kom lidt frø heri. Sørg for at lave afstand til næste hul.

FAQ

Hvorfor vælge kornblomst i haven?

Blåklint er en smuk blomst, der kan vælges i flere skønne farver. Den har en lang blomstringstid, og den vokser sig høj og skaber et smukt udtryk i haven. Du kan plante blåklint både direkte i jord i haven samt i krukker. 

Hvad kan jeg bruge kornblomst til?

Du kan bruge blåklint til forskønnelse i haven eller til at dekorere din altan. I sommerperioden vokser der tætte blomster frem på stilkene, som du kan plukke af og komme i salater eller pynte med på desserter.

Hvad koster kornblomst?

Vælger du blåklint i frø, får du den billigste løsning. Du kan så blomsten i marts, april og maj, eller du kan så den ud i haven i efteråret, så blomsterne vokser frem til næste sommer. Blåklint er en populær blomst, der passer godt til danske haver. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove