Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
passionsblomst

Passionsblomst – Plantning, pleje og beskæring

Passionsblomsten (Passiflora) har oprindeligt hjemme i Sydamerika. Det er en rankeplante, der kan blive stor og længere end 10 meter i alt.

Blomsterne er store og flotte med rosa og lilla nuancer kombineret med hvid og en mørkere, mere blå midte. Planten blomstrer hele sommeren, og når den ikke er i blomst, står den også fint med store, mørkegrønne blade.


Plantning af passionsblomst

Fordi Passionsblomsten kommer fra varmere himmelstrøg, har den brug for både ly og læ med masser af sollys. Den vokser særligt godt i eksempelvis havestuen eller udestuen, hvor den kan få sollys og stadig være i læ og vind og vejr. Den er dog ikke så god til stueplante, da den trives bedst med en højere luftfugtighed.

Det er vigtigt, at planten ikke får frost, så står den udenfor, skal den dækkes godt til for vinteren.

Pasning af Passionsblomst

Du kan både plante planten direkte i jord, men den er også glad for at vokse i krukker. Hvis du vælger en krukke, bør den være på mindst 20 liter, så planten har god plads.

Fordi der er tale om en ranke, skal den gerne have en form for gitter eller rækværk, som den kan støtte sig til. Den vokser hurtigt, og den vil blomstre og endda måske sætte frugt, hvis den har de rette betingelser.

Det er vigtigt, at du ikke overvander planten, men den skal både gødes og vandes ofte, når den er i vækst. Når planten går i hi for vinteren, skal den kun vandes indimellem og ikke have gødning.

LÆS OGSÅ: 14 spiselige blomster – Inspiration

Passionsblomst beskæring

I vinteren fra december til februar skal du beskære plantens hovedstængel. Der skal mindst være 1 meter af ranken tilbage, når du beskærer.

Det er nemt at lave stiklinger af planten, hvis du ønsker det.

Arter af passionsblomster

Fordi planten vokser hurtigt, kan den overtage og bortkonkurrere andre planter. Den skal derfor enten plantes for sig selv eller være i en krukke.

Der findes mange forskellige Passionsblomst-arter. De stammer alle fra Sydamerika, hvor kun Passiflora caerulea vil fungere som stueplante. Andre arter som eksempelvis Possiflora coccinea har det bedst i overdækkede havestuer, vinterhaver og lignende.

FAQ

Hvordan blomstrer Passionsblomst?

Blomsterne har en levetid på cirka et døgn, men planten vil løbende blomstre med nye blomster hele sommeren igennem.

Hvor stammer Passionsblomst fra?

Oprindeligt stammer planten fra Sydamerika, og den foretrækker derfor også læ, sollys og en høj luftfugtighed.

Hvor har Passionsblomst de bedste betingelser?

Planten har bedst af at vokse i havestuer, udestuer eller lignende. Den er ikke glad for den tørre stueluft.

3 Kommentarer

  1. Skal blomsten på Passionsblomsten klippes af efter blomstringen.Mvh Henny.

    Henny Munch
    1. Nej. Blomsterne holder kun 1 dag. Tilgængæld blomstre den helt til første frost.

  2. Min passionsblomstplante er kun en enkelt stængel på en meters penge, og alle de nederste blade er faldet af. Kan en ranglet passionsblomst lave sideskud, hvis man nipper topskuddet af?

    Inge Seidelin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove