Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
brolæggersand hvor meget

Brolæggersand

Brolæggersand er smart til at holde fliser og sten på plads i for eksempel en indkørsel eller på en terrasse. Du kan nemt selv regne ud, hvor meget sand du har brug for. Dermed kommer du ikke til at købe for meget.


Brolæggersand er det sand, som du lægger fliserne til rette i, når du for eksempel lægger en indkørsel eller en terrasse. Det skal ligge i et lag på 3 til 5 cm og sørger for, at fliserne ligger godt fast oven på stabilgruset.

Brolæggersand kendes også under andre navne, såsom flisesand, afretningssand og fyldsand. Du skal derfor ikke blive overrasket, hvis sandet bliver kaldt noget andet; det er samme form for sand, og det har samme funktion.

Her på Havehandel.dk forhandler vi også brolæggersand, men vi kalder det typisk enten afretningssand eller flisesand. Du kan se produkterne herunder.

Til hvilke opgaver kan jeg bruge brolæggersand?

Du bruger brolæggersand under belægninger af fliser og sten. Vil du selv stå for at lægge ny indkørsel eller terrasse, skal du som minimum først lægge et lag stabilgrus. I mange tilfælde skal du også have et lag af bundsikringsgrus. Det gælder ikke mindst, hvis der skal køre biler på belægningen.

Oven på det faststampede stabilgrus lægger du brolæggersandet. Stabilgruset har til formål at gøre underlaget hårdt, men det egner sig ikke til at lægge fliserne til rette i. Det gør brolæggersandet derimod. Vil du have en indkørsel af sten, skal du også først lægge et lag af brolæggersand derunder.

Hvor meget skal jeg bruge til de forskellige opgaver?

Du kan forholdsvis nemt selv regne ud, hvor meget stabilgrus du skal bruge. Du ved, at sandet skal ligge i et lag på tre til fem centimeter. Er der kun gående på dine fliser, kan du nøjes med tre centimeter, skal der køre biler på belægningen, er det bedst, at du holder dig til fem centimeter.

Enten skal du selv regne ud hvor meget sand du skal bruge, hvilket vi beskriver herunder hvordan du gør, eller så kan du bruge en automatisk mængdeberegner. Du kan bruge vores gratis mængdeberenger her på Havehandel.dk

Nu ved du, hvor højt laget skal være. Så mangler du at finde ud af, hvor bredt og langt det skal være. Det gør du ved at måle op, der hvor sandet skal ligge. Er din indkørsel for eksempel to x fem meter, kender du nu også bredden og højden.

De tre tal ganger du med hinanden. Det bliver altså: to x fem x 0,05 m = 0,5. Du skal altså bruge 0,5 m3 brolæggersand i eksemplet her.

Brolæggersand er altså fleksibelt for dig at bruge og nemt for dig at lægge. Dermed er det med til at gøre, at du langt nemmere selv kan lægge en indkørsel, terrasse, eller hvilket job du nu ønsker at udføre.

FAQ

Kan i levere brolæggersand med kran?

Vi tilbyder 3 forskellige leveringsformer her på Havehandel.dk. Du kan få leveret bigbags med kran, mobiltruck eller almindelig palleløfter. Har du en speciel forespørgsel er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er brolæggersand?

Brolæggersand bruges bl.a. af brolæggere og anlægsgartnere, når der skal lægges fliser i indkørsler og terrasser. Det bruges som det sidste sandlag til at rette af i og styre hældningen af belægninger. Brolæggersand har også andre kaldenavne som fx flisesand, fyldsand og afretningssand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove