Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Reparere gule plette fra hundetis

Græsplæne og hunde

Er du en lykkelig hundeejer, som døjer med de klassiske gule pletter på græsplænen fra hundetis? Så er du langt fra alene.

Vi hører ofte fra frustrerede hundeejere, som ikke ved hvad de skal stille op med deres plettede græsplæner. Derfor vil vi forsøge at kaste lys over dine muligheder, når det kommer til hundetis og gule pletter i haven.

Hvorfor skader hundetis græsplænen?

Hundetis fungerer rent faktisk som gødning for græsset i plænen, men som de fleste ved så kan man også gøde sin planter for meget, hvilket også gælder græsplanter.

Hundetis indeholder en stærk koncentration af kvælstof, som i mindre doser er ganske fordelagtige for græsset, men i for store mængder virker som gift og svitser græsset.

Derfor bliver hundetis først et problem, hvis hunden tisser gentagne gange i de samme områder i haven. Jo mindre græsplæne man har, jo større er chancerne for at få problemer med disse visne pletter i plænen.

Dyr i haven

Hvad kan man gøre mod de visne pletter fra hundetis?

Der er desværre endnu ikke opfundet et mirakuløst produkt, som kan få det visne og døde græs til at blomstre igen og det hjælper hverken at gøde eller vande de ramte områder. Derfor er man nødt til at finde sine havehandsker frem, for de døde pletter skal udbedres manuelt.

Sådan gør du:

  • Grav 5-10 cm. af jorden hvor græsset er dødt, sørg for at få det hele med.
  • Erstat med ny jord i form af enten plænedressing eller harpet muld.
  • Så nye græsfrø i den nye jord.

Så er spørgsmålet bare om det kan svare sig at gå i gang med at udbedre sin græsplæne, hvis ens hund stadig besørger på græsplænen ligeså ofte som tidligere.

Det kan det naturligvis ikke, så skal man enten blive bedre til at lufte sin hund andre steder end i sin have, eller eksperimentere med hundens foder.

Gule pletter fra hundetis

Kan en ændring i hundefoder redde græsplænen?

Ja det lyder næsten for godt til at være sandt, men der findes altså hundeejere som ikke døjer med døde pletter i græsplænen, selvom den bliver flittig brugt som toilet.

Hvorvidt hundens kost er med til at gøre dens tis mere græs-venligt, er ikke noget der er forsket i eller lignende. Derfor er det ikke noget vi vil gå mere i dybden med, og da slet ikke begynde at anbefale den ene eller anden slags hundefoder.

Er man interesseret i at læse mere om emnet, så findes der tråde på Havenyt.dk, hvori medlemmer fremlægger deres erfaringer. Tråden om hundefoder og hundetis finder du her.

Hund på græsset

FAQ

Hvad indeholder hundetis?

Hundetis indeholder en stærk koncentration af kvælstof, som i mindre doser er ganske fordelagtige for græsset, men i for store mængder virker som gift og svitser græsset.

Hvad gør man mod gule pletter i plænen fra hundetis

Der er ikke noget du kan gøre når græsset først er gult og dødt. Derfor er du nødt til at gøre følgende: 1. Grav 5-10 cm. af jorden hvor græsset er dødt, sørg for at få det hele med. 2. Erstat med ny jord i form af enten plænedressing eller harpet muld. 3. Så nye græsfrø i den nye jord.

e-remove