Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
kakaoskaller og hunde

Flis af kakaoskaller og hund

I dette indlæg vil vi en gang for alle, svare på spørgsmålet: Må jeg bruge kakaoskaller som flis i min have, når jeg har en hund?

Vi sælger hvert år rigtig mange bigbags med kakaoskaller, og det er spørgsmål som mange haveejere søger svar på. Det er ikke så mærkeligt, da hunden jo i sandheden er mennesket bedste ven, og vi for alt i verden vil undgå at den bliver syg.

Er kakaoskaller farligt for hunde?

Det er et meget simpelt spørgsmål, og det samme er svaret – Ja flis af kakaoskaller er farligt for hunde, hvis de spiser nok af det.

Ligeledes kan mennesker også blive syge af at spise kakaoskaller, hvis man skulle være i tvivl.

Kakaoskaller indeholder Theobromin, ligesom mange andre former for chokolade. Hunde kan ikke tåle theobromin i særlig store mængder, fordi de har meget svært ved at udskille stoffet fra kroppen.

Mængden af theobromin, som skal til for at en hund bliver slemt forgiftet varier meget alt efter hvor stor hunden er. En grov tommelfingerregel siger 90-250 mg pr. kg. hunden vejer. Kakaoskaller indeholder ca. 20-35 mg pr. 100 gram. hvilket er lavt sammenlignet med f.eks. almindelig mælkechokolade.

Hund og kakaoskaller

Mange hunde er slet ikke interesseret i kakaoskallerne

Selvom at man har en hund, er det ikke ensbetydende med at flis af kakaoskaller slet ikke er en mulighed.

Heldigvis er mange hunde slet ikke interesseret i at spise kakaoskallerne, da de ikke opfatter den som en fødevare. Ligesom at en hund også ville blive meget syg såfremt den åd store mængder af eksempelvis muldjord, som ofte er frit tilgængeligt i haven, så er det jo ikke noget man går og bekymrer sig om.

Men har man af og til givet sin hund chokolade, når der f.eks. lige var et stykke tilbage i chokoladeæsken, skal man være meget påpasselig med at bruge flis af kakaoskaller i haven. I dette tilfælde vil hunden formentlig forbinde lugten af kakaoskallerne med noget spiseligt.

Uanset om man har fodret sin hunde med chokolade eller ej, bør man altid afprøve med en lille mængde kakaoskalle flis i haven og holde et vågent øje de første gange hvor hunden stifter bekendtskab med produktet.

Kan man ikke få sin hund til at holde snuden fra kakaoskallerne, bør man i stedet vælge barkflis eller træflis til sine bede og blomsterbede

Symptomer på kakaoforgiftning

Er man bange for at ens hund har fået kakaoforgiftning, uanset om den har spist kakaoskallerne i haven eller spist 2 kg. kakaopulver fra skuffen, så er der nogle symptomer man skal holde øje med.

Symptomerne for kakaoforgiftning viser sig normalt i løbet af 3-4 timer.

Hold øje med dette:

  • Hunden virker sløv / beruset.
  • Hunden har kramper og kaster op.
  • Unormal hurtig vejrtrækning.
  • Unormal savlen og uro.

Kan man se nogle af disse symptober, eller opdager man at der mangler noget chokolade er det vigtig at man straks kontakter sin dyrlæge.

FAQ

Er kakaoskaller i haven farligt for hunde?

Ja, kakaoskaller er farligt hvis en hund spiser for meget af det - Ligesom med almindeligt chokolade. Derfor er det vigtigt at man som hundeejere hold øje med om ens hund er interesseret i kakaoskallerne. hvis man lægger dem ud i haven. De fleste hunde er heldigvis ikke interesseret i den populære flistype.

Hvor længe holder flis af kakaoskaller?

Udlægger man et lag på 3-5 cm. kakaoskaller i sine bede vil det holde i 2-3 år før at det begynder at formulde. Derfor er det en god ide af og til at supplere med nyt flis, hvis det skal være ukrudtshæmmende.

Hvad er symptomerne på kakaoforgiftigt?

Symptomerne for kakaoforgiftning viser sig normalt i løbet af 3-4 timer. Hold øje med dette: Hunden virker sløv / beruset. Hunden har kramper og kaster op. Unormal hurtig vejrtrækning. Unormal savlen og uro. Kan man se nogle af disse symptober, eller opdager man at der mangler noget chokolade er det vigtig at man straks kontakter sin dyrlæge.

e-remove