Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
gør-det-selv fejl rullegræs

5 rullegræs begynder-fejl du IKKE må lave

Overvejer du at investere i rullegræs, eller kender du en som gør? Så læs lige de her 5 guldkorn og undgå begynderfejlene som vi ser alt for ofte.

Rullegræs er forholdsvist dyrt og derfor er vi selvfølgelig interesseret i at resultatet bliver godt og at græsset ikke dør.

1. Man ødelægger rullegræsset fra starten.

Det er egentlig ret simpelt, men alligevel noget som rigtig mange førstegangslæggere ikke tænker over.

Du skal have i mente at du ikke må sidde knæ på det nye rullegræs, køre med en tung trillebør eller lignende, fordi det laver huller og ujævnheder.

Rullegræs lægges

Du kan ofte udlægge alt rullegræsset uden overhovedet at opholde dig på det, men er du nødt til at lægge en rulle ud, imens du sidder på græsset, så bør du bruge plader, som fordeler vægten.

Det er ærgerligt at skulle topdresse og udjævne sin græsplæne allerede et par måneder efter den er etableret.

2. Man lægger ikke rullerne i forbandt.

Jeg ser desværre for ofte at nyanlagt rullegræs er fyldt med meget synlige linjer, som man kan være nødsaget til at udbedre med topdressing på sigt.

Det kan undgås ved at lægge rullerne i forbandt og sørge for at skubbe dem ordenligt sammen. Et godt tip er at tage en omvendt rive eller lignende og presse rullen ordentligt på plads.

Læg rullegræset tæt
3. Man gøder rullegræsset fra starten af

Mange gøder i god tro sit rullegræs lige når det er udlagt, men det kan gøre mere skade end gavn.

Du skal vente 3-4 uger med at gøde dit nyanlagte rullegræs.

Spreder man gødning inden græsplanternes rødder har sat sig i jorden, giver man dem ingen grund til at søge ned i jorden, fordi næringen allerede findes i toppen af plænen.

Det anbefales at bruge en 14-3-15 NPK-kunstgødning eller lignende, de første par gange du gøder.

4. Man tager ikke vanding seriøst

Det er utrolig vigtigt at der er styr på vandingen af rullegræsset. Det er måske det vigtigste for at opnå et godt resultat.

De første 2-3 uger bør du vande hver eneste dag, gerne om aftenen, så vandet ikke fordamper. Du kan jo passende gå i gang med vandingen når du kommer hjem fra arbejdet.

En tommelfingerregel er at vande med ca. 15 mm. hver gang du vander – Med en vippevander er det ca. 15-20 minutter pr. område. Du kan måle det med en regnmåler.

I tørkeperioder kan det dog være nødvendigt at vande uafbrudt hver dag, for at undgå udtørring af rødderne i rullegræsset. Når rødderne ikke at få lidt fat i mulden inden de udtørre, så er græsset dødt.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er fugtigt nok, kan man løfte lidt i et hjørne af græsset, for at se om der er fugt mellem rullen og jorden.

5. Klargøring af underliggende jord

Jorden hvorpå rullegræsset lægges skal selvfølgelig også være af god kvalitet og gøres klar til rullegræsset.

Hvordan du forbereder der underliggende jord kan du læse i vores store rullegræs-vejledning her, eller ved at trykke på billedet herunder.

Rullegræs guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove