Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
stier i køkkenhave

Belægning og materiale til stier i køkkenhaven

Når det kommer til at vælge materialer til stier mellem højbede i en køkkenhave, er der flere faktorer at overveje, herunder vedligeholdelse, æstetik, tilgængelighed og funktionalitet.

Vi kan se at der er 4 materialer, som er særligt populære, når det kommer til anlægning af små stier i køkkenhaven mellem højbedene. Det er enten stigrus, stenmel perlesten eller træflis.

Der er fordele og ulemper ved alle 4 typer, som vi skal se nærmere på i dette indlæg.

Træflis til stier i køkkenhaven

Fordele:
Træflis er et naturligt materiale, der kan være let tilgængeligt og relativt billigt. Det giver en naturlig og rustik æstetik i haven, som i øvrigt er dejligt at gå på. Anlægningen af stier med træflis er rigtig let, da det blot skal lægges ud, hvorefter det er klar til brug. Træflis er ikke en kompakt belægning og er derfor utrolig drænbart.

Ulemper:
Træflis kræver mere regelmæssig vedligeholdelse, da det kan nedbrydes over tid og kræver oftere genfyldning. Det er et organisk materialer og er derfor mere tilbøjeligt til at tiltrække ukrudt og insekter i takt med at det nedbrydes.

Stigrus i køkkenhaven

Fordele:
Stigrus er et kompakt og stabilt materiale, der giver en jævn overflade at gå på. Det dræner godt og der er derfor mindre risiko for vandpytter, hvis der ikke er lavet ordentligt fald. Det er mere holdbart end træflis og kræver mindre vedligeholdelse. Der er desuden en rustik og utrolig flot belægning, som typisk kan opleves i slotshaver.

Ulemper:
Stigrus kan være dyrere end træflis og kræver mere arbejde at installere, da det skal komprimeres ordentligt for at undgå ujævnheder. Det kan også være hårdt at gå på, især i længere perioder.

Stenmel til stier mellem højbede

Fordele:
Stenmel, også kendt som knust granit eller knust sten, er et fint materiale, der giver en jævn og stabil overflade. Det er holdbart og kræver minimal vedligeholdelse. Det er også godt til at forhindre ukrudt i at vokse. Stenmel fås i forskellige farver og du får derfor et bredt udvalg af vælge imellem.

Ulemper:
Stenmel er dyrere end de andre muligheder og er ligeså omstændigt at anlægge som stigrus. Det kan også være vanskeligt at fjerne, hvis du senere vil ændre stiens placering eller design. Stenmel er meget kompakt og du kan derfor risikere at der samler sig vandpytter, hvis der ikke er fald på belægningen.

Perlesten til køkkenhaven

Fordele:
Perlegrus har en dekorativ og æstetisk tiltalende udseende, som derfor ofte bliver brugt på kirkegårde. Det er godt til dræning og ukrudt har svært ved at få et fodfæste i det. Det er lækkert at gå på og kræver minimal vedligeholdelse. Det er forholdsvis let at anlægge stier med perlesten.

Ulemper:
Perlesten er dyrt sammenlignet med andre materialer. Det giver en blød belægning og synker en smule sammen over tid, hvilket kan kræve efterfyldning.

Konklusion

Der er både fordele og ulemper ved alle materialer, som kan bruges til stier i køkkenhaven. Vi oplever at de fleste vælger materiale ud fra det synsmæssige perspektiv, hvilket vi også anbefaler at man gør, da det vil være synd at gå på kompromis med æstetikken.

FAQ

Kan man bruge træflis til stier i køkkenhaven?

Ja du kan godt bruge træflis til stier i køkkenhaven og mellem dine højbede. Træflis er en billig belægning, som er utrolig let at anlægge.

Hvilken type belægning er bedst til stier i køkkenhaven?

Der er både fordele og ulemper ved alle materialer, som kan bruges til stier i køkkenhaven. Vi oplever at de fleste vælger materiale ud fra det synsmæssige perspektiv, hvilket vi også anbefaler at man gør, da det vil være synd at gå på kompromis med æstetikken. Læs alle fordele og ulemper ved de forskellige materialer i vores indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove