Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
citronverbena

Dyrkning af citronverbena

Citronverbena er en fremragende plante, der kan bruges i madlavning og dufter skønt! Som navnet antyder, giver de en dejlig smag af citron, og du kan bruge den som krydderi i retter med både kød og fisk, for ikke at nævne som pynt på desserter og kager.

Her får du alt, du skal vide, hvis du vil dyrke citronverbena derhjemme.

Sådan skal du dyrke citronverbena

Du behøver ikke have en stor have, for at dyrke den lækre og velduftende citronverbena. Planten har det nemlig rigtig godt i en krukke, og den kan derfor nemt holdes på en altan eller i en vindueskarm.

Planten skal kun vandes sparsomt og egner sig fint til udplantning. Den har ikke nogen særlige krav til jorden, men den er desværre ikke hårdfør overfor frost. Selvom den kan dyrkes i jorden, skal den derfor helst være i en krukke, som du kan tage indenfor om vinteren, hvis du vil have, den skal overleve i flere år.

Pleje af citronverbena

Det anbefales at dyrke citronverbena i en krukke – urten kan nemlig ikke overvintre, og bør ikke stå ude i mindre end minus 5 grader. Den skal derfor rykkes ind, og for ikke at chokere planten, er det bedst at have den i en beholder, der nemt kan flyttes.

Bladene minder om citronblade med deres stærke og dejlige duft. Den klarer sig bedst i fuld sol og har det rigtig godt i en krukke, hvor den nemt kan blive opstammet eller formes, som du ønsker det.

Det kan du bruge citronverbena til

Du kan lave lækker mad med citronverbena bl.a. kød, fisk og desserter. Men det kan også bruges som et naturligt middel til at lindre forskellige problemer i kroppen.

De fleste bruger nemlig enten tørrede eller friske blade til at lave en lækker, aromatisk drik. Den fremmer appetit og fordøjelse, men kan også hjælpe i forbindelse med forstoppelse eller mavebesvær.

Der er også beroligende virkninger ved urten. Den kan hjælpe på søvnbesvær og nervøsitet, og er et sundere, naturligt alternativ til andre urter.

Hvis du vil have en god urtehave på lidt plads, bør du overveje at dyrke citronverbena. Det er en skøn plante, som kan bruges både i saft og lemonade, for ikke at nævne desserter. Det er en god erstatning for citronmelisse, og du kan også give dig i kast med at fermentere eller sylte.

FAQ

Hvordan dyrker man citronverbena?

Det anbefales at dyrke citronverbena i en krukke, så du kan tage dem ind om vinteren. Det er også en god plante at have i vindueskarmen, så den egner sig fantastisk godt til lejligheden, der også vil have en urtehave!

Hvad kan man bruge citronverbena til i køkkenet?

Hvis du har en sød tand, er cironverbena en fremragende plante. Den kan bruges i desserter eller i madlavning, og så kan den både syltes og laves til lemonade.

Hvad kan man bruge citronverbena til som lægeurt?

Citronverbena bruges også ofte som beroligende lægeurt, hvor den kan hjælpe med fordøjelsen, mavebesvær og forstoppelse. Derudover er planten let beroligende og kan derfor hjælpe med søvnbesvær og nervøsitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove