Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
græsfrø til græsarmering

Græsfrø til græsarmering

Græsarmering er et fantastisk produkt, som endnu ikke er meget udbredt i de private husstande i Danmark. Græsarmering holder dine materialer i fx indkørslen på plads, så du ikke får kørespor. Det gælder uanset hvilket materiale du vælger at bruge – Det kan være granitskærver, jord med græs eller grus.

De største fordele ved græsarmering, at du meget nemmere kan komme af med overfladevand og at det er en væsentligt billige belægningstype end f.eks. havefliser.

Hvilke græsfrø er bedst til brug i græsarmering?

Hvis valget er faldet på græsarmering med jord og græs, så er det vigtigt at du vælger en græstype, som kan trives i forhold, som er mere komplekse end i en almindelig græsplæne.

Vi skal have fundet en græsblanding, som kan tåle hårdt slid og som ikke sætter de store krav til gødning og vedligehold.

Der er ulemper og fordele ved alle græsarter, så det gælder om at finde en græsblanding, der komplementerer græsarternes styrker og svagheder.

Til brug i belægninger med græsarmering, bør du gå efter en græsblanding som bl.a. indeholder rajgræs, rødsvingel og engrapgræs.

Rajgræsset er utrolig slidstærkt, men mangler selvreparerende evner. Her kommer engrapgræs i spil, som er kendt for dens underjordiske udløbere der gør at den spreder sig og holder området tæt med græs.

Rødsvingel er knap så slidstærk som rajgræs og engrapgræs, men rødsvingel har en høj sygdomsresistens og kan trives i næringsfattige, tørre og skyggefulde forhold.

Jeg har fundet nogle græsblandinger i vores sortiment, som indeholder disse 3 græsarter og som jeg kan anbefale til formålet.

Se hele udvalget af græsfrø her ->

Jord til græsarmering

Udover græsfrø så er det også vigtigt at jorden du bruger er af god kvalitet. Vi anbefaler at du bruger harpet muldjord tilsat en eller anden form for næring. Du kan selv gøde jorden med f.eks. kompost eller kunstgødning, alternativt kan du købe næringsberiget muldjord her på Havehandel.dk.

Muldjorden må hverken være for sandet, eller for leret, så det er vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten, da det kan give vækstproblemer for græsset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove