Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Græsfrø til sandjord

Græsfrø til sandet jord – Guide

I dette korte indlæg skal vi se på hvad du kan gøre, hvis du har en meget sandet græsplæne, som kan være svær at holde tæt, grøn og fri for ukrudt.

Problemet med en meget sandet jord er, at der ikke bliver opmagasineret vand og næring på samme måde, som der gør i en leret og ”fed” muldjord.

Du kunne naturligvis begynde at forbedre din sandjord, men i dette indlæg springer vi over hvor gæret er lavest og kigger efter nogle græsfrø, som kan give en flot plæne i sandjord.

Græsfrø til sandet græsplæne

Der findes græsblandinger, som er lavet helt specifikt til at kunne overleve i næringsfattig jord som består af næsten ren sand, men de er desværre også lavet til at skulle stå uklippet og uforstyrret ved f.eks. sommerhuse eller andre naturområder.

Disse naturblandinger indeholder typisk bakkesvingel og strandsvingel, som ikke er ønskelige i en almindelig græsplæne.

Vil du have en prydplæne, skal vi have fundet en mere almindelig græsblanding, som tager hensyn til en sandet jord. Her skal du kigge efter en græsblanding, som indeholder store dele rødsvingel, men det må ikke være en blanding med udelukkende rødsvingel, da det også kan give problemer.

Rødsvingel er måske den mest robuste græsart mht. vandings- og gødningsbehov, hvilket er meget fordelagtigt i en sandet jord. Rødsvingel er dog ikke særlig slidstærk, hvilket du kan kompensere for ved at tilføje rajgræs og/eller engrapgræs.

LÆS OGSÅ: Græsarter og græssorter (Guide & oversigt)

Jeg har fundet nogle græsblandinger som er optimale til sandjord herunder, og som jeg har erfaring med og godt tør anbefale.

1 kommentar

  1. Hej.
    Vi har bygget sommerhus ved Løkken i Nordjylland.
    Vi skal så græs i MEGET sandet jord.
    Hvilken blanding vil I anbefale.
    Vi skal så ca. 1400 m2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove