Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
læhegn beplantning og beskæring

Hegnsklipning – beskæring af læhegn

Et ”levende” læhegn med planterækker bestående af buske og træer kræver vedligeholdelse i form af beskæring med ca. 2 års mellemrum. Det er en krævende opgave at beskære og klippe et læhegn til, men heldigvis kan man ved hjælp af maskiner klare opgaven relativt hurtigt og uden besvær.

Det er meget sjældent muligt selv at stå for hegnsklipningen, derfor kræver det typisk at man hyrer en anlægsgartner med den rette maskinpark og erfaring inden for skov, park og anlæg.

Hos os kan du indhente 3 uforpligtende tilbud helt gratis, og vi sørger for at opgaven lander hos anlægsgartnere med den rette ekspertise, som kan tilbyde lave priser. Flere har sparet helt op til 30% på deres anlægsopgaver igennem os, i forhold til tilbud de selv havde indhentet.

Få 3 tilbud på plantning eller beskæring af læhegn

Udfyld formularen og få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra professionelle anlægsgartnere nær dig.

→ 100% gratis og uforpligtende.

→ Spar op til 40% på både beplantning og vedligeholdelse af levende hegn.

→ Slip for alt besværet ved at indhente tilbud.

→ Entreprisegaranti med dækning på op til 35.000 kr.

Når du indhenter tilbud her, får du tilbud fra anlægsgartnere som ved at du indhenter 3 tilbud og derfor er nødt til at give en lav og fair pris for at få opgaven.


Klipning af læhegn – teknik

Beskæring og vedligeholdelse af læhegn kræver som sagt det rette udstyr. Det rette udstyr er består af en hegnsklipper med 3-4 savklinger som monteres på enten en traktor, rendegraver eller minilæsser. Man ser oftest at grensaven bliver monteret på en rabatklipper, hvilket giver en høj fremkørselshastighed og derved øger kapaciteten.

Hvor ofte skal man klippe læhegn?

Der er stor forskel på, hvor ofte man bør klippe et læhegn alt efter hvor læhegnet er placeret. Er det et læhegn, som er etableret med henblik på at øge landbrugskulturen og derved øge udbyttet, anbefales det at man beskærer læhegnet årligt.

Har man et levende læhegn omkring sin bolig eller lignende, er det umiddelbart op til en selv hvornår man ønsker at klippe sit læhegn. Regelmæssig vedligeholdelse sikrer dog en nem og hurtig klipning, hvorimod et læhegn som er vokset vildt i flere år, er mere besværlig og derved dyrere at klippe.

Hæk klipning

Tilskud til hegnsklipning og beplantning af læhegn

Siden 1993 har det i Danmark været muligt at søge tilskud til både etablering af et levende læhegn og til klipning af læhegnet. Umiddelbart kan man få et tilskud på enten 60.000 kroner pr. hektar, eller 15 kroners tilskud pr. meter vildthegn.

Tilskuddet gælder disse opgaver i forbindelse med læhegn:

 • Opsætning af læhegn.
 • Planter og plantning.
 • Maskinel renholdelse i 3 vækstsæsoner.

Du kan læse meget mere om reglerne her: https://www.hededanmark.dk/levende-hegn

Har man mindre end 1000 meters læhegn, anbefaler flere eksperter at man undlader at søge tilskud, da en eventuel godtgørelse vil blive ædt op af administrationsomkostninger.

Hegnsklipning af læhegn på Sjælland, Jylland og Fyn

Uanset hvor i landet du har adresse, kan du via vores tilbudsformular indhente 3 uforpligtende tilbud på hegnklipning. Det store netværk af anlægsgartnere og håndværkere dækker både vidt og bredt, hvilket sikrer dig de bedste priser på hegnsklipning. Mangler du et tilbud på enten plantning eller klipning af læhegn, kan du spare helt op til 30% på opgaven, ved at indhente tilbud gennem en service som denne. Det kan man af den simple årsag, at alle anlægsgartnere tilknyttet denne service er klar over at man ikke kan vinde opgaver ved at sætte prisen urealistisk højt. Desuden er servicen helt gratis for dig som forbruger og ganske uforpligtende.

FAQ

Hvad koster klipning af læhegn?

Du kan typisk vælge i mellem to forskellige priser, når du indhenter priser på hegnsklipning. Enten kan du få en pris pr. hektar, eller en almindelig timepris. Prisen er altid inklusiv løn til føreren. Hegnsklipning koster typisk fra ca. 500 kr. pr. time/hektar.

Hvem udfører hegnsklipning?

Det er ofte større anlægsgartnervirksomheder, som tilbyder hegnklipning, da det er disse som råder over de tunge maskinel, der kræves for at klippe læhegn effektivt.

2 Kommentarer

 1. Vi har et læhegn – ca 300 m, som er 5-6 m højt. Vi vil gerne have det beskåret ned i en højde på ca. 3 meter.
  Er det muligt at få et tilbud på dette?
  Mvh
  Anne Mahler

  1. Hej Anne
   Det kan du indhente lige her: https://havehandel.dk/indhent-tilbud-formular
   Mvh

   Martin Nissen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove