Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
tvillingeblomst

Tvillingeblomst (Diascia Barberae) – Guide

Tvillingblomsten (eller “Diascia Barberae” som den kaldes på latinsk) er et godt valg af pynt til haven eller krukkerne, når det er sommer. Blomsten stammer fra Sydafrika, hvilket har betydning for, hvordan den skal udplantes, og hvor den skal stå derhjemme.

Den tåler ikke frost, hård vind eller kulde. Hvis du ønsker at få glæde af de smukke, lyserøde blomster hele året, skal du sørge for at plante dem i større krukker eller plantebede, som kan stilles indenfor.


Herunder kan du læse mere om, hvordan du får succes med at passe og pleje tvillingeblomst derhjemme.

Derfor er tvillingblomst et godt valg til sommerhaven

Det skønne ved den Sydafrikanske blomst er, at den har en eksplosiv vækst. Blomsten har sin blomstringsperiode fra maj til september, og her kan du opleve, hvordan de smukke blomster titter kraftigt frem og skaber et imponerende farveflor. Du kan være med til at forlænge blomstringsperioden ved at fjerne de visne blomster, så der bliver plads til nye.

Du skal forvente, at dine tvillingblomster når en højde på omkring 20-30cm. Det anbefales, at du planter blomsterne i krukker, altankasser eller højbede. Dette gør det lettest for dig at få maksimalt udbytte af “Diascia Barberae”, når du kan omplacere dem i forhold til vind og vejr.

Sørg for at tage dine sommerblomster ind, når det begynder at blive køligt udenfor.

Værd at vide om tvillingeblomst

Når du køber blomster til haven, er det en god idé at orientere dig om, om de er flerårige eller etårige. Vælger du flerårige blomster, skal du som udgangspunkt forberede dig på ekstra pleje og tid, da afgrøderne skal klargøres til vinterens frost og kulde.

“Diascia Barberae” er en etårig blomst. Det vil sige, at den fra naturens side er skabt til at blomstre 1 gang og gå til, når vinteren sætter ind. Du skal med andre ord ikke til at bruge tid på at dække blomsterne til for at beskytte dem mod frost.

Du kan se frem til at få glæde af synet af de lyserøde blomster i hele sommerperioden, når du vander og gøder blomsterne optimalt.

LÆS OGSÅ: Stauder til haven – 10 vintergrønne, 10 til skygge og 10 nemme

Gode råd til at udplante tvillingblomst

Det danske vejr er omskifteligt, og både i forår og efterår kan der opstå kraftige storme og voldsomme regnbyger. Den sårbare “Diascia Barberae” har brug for at leve i rolige og tempererede omgivelser for at kvittere med flotte blomster. Det bedste er at bruge større krukker til blomsten, som den kan leve i hele sæsonen. Sørg for hellere at vælge en for stor end for lille krukke til blomsten, da væksten vil tage fart i løbet af sommeren.

Har du altan, kan du med fordel bruge altankasserne til at skabe det skønneste blomsterflor med “Diascia Barberae”.

Dine tvillingblomster må ikke få for meget vand, og derfor skal du vælge blomsterkrukker med drænhul i bunden, som overskydende vand kan rinde ud af.

Her kan du købe tvillingeblomst til gode priser

Du behøver ikke være et erfarent havemenneske for at få udbytte af “Diascia Barberae”. Alt det kræver for at få blomsten til at skabe masser af farve, er vand og gødning. Du kan købe tvillingeblomst frø i havecentre eller på nettet, hvor du kan vælge de antal poser, som passer til dit formål.

“Diascia Barberae” befinder sig i den lave ende af prisskalaen sammenholdt med andre populære og smukke sommerblomster. Køber du dine frø i god tid, skal du sørge for at opbevare dem et tørt sted, hvor poserne kan stå mørkt. Det kan f.eks. være i et skab indenfor.

Det er også muligt at købe tvillingblomst i mindre krukker. Disse koster mere, end når du køber dine blomsterfrø i poser. Vil du kunne udplante dine blomster med det samme i krukker eller altankasse, kan det være køb af “Diascia Barberae” i små plastikkrukker, der er det rette valg for dig.

FAQ

Hvordan ser blomsterne ud på "Diascia Barberae"?

I hele sommerperioden vil "Diascia Barberae" forskønne din have, terrasse eller altan med de smukkeste, lyserøde blomster. Tvillingblomst har en rig vækst, og det er derfor en god idé at gøre plads til dens mange blomster, når du udplanter din sommerblomst. 

Hvad koster tvillingeblomst?

"Diascia Barberae" kan købes til billige priser, når du handler hos specialiserede forhandlere online. Du kan købe blomsten som frø eller som spirer i mindre krukker af plastik.

Hvor skal jeg plante tvillingblomst? 

Du skal plante "Diascia Barberae" i større krukker, altankasser eller højbede på hjul. Det er vigtigt, at blomsten står i læ for vind og vejr, og derfor er det en fordel for dig at kunne omplacere den skønne sommerblomst, så trivslen er i top i hele blomstringsperioden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove