Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Grøntsager i kapilærkasse

5 gode grøntsager til kapilærkassen

Med en kapilærkasse behøver du ikke at vande dine planter så meget. Der er en række forskellige former for grøntsager, der kan gro i kapilærkassen. Det er med til at gøre, at du nemt kan skabe en lille køkkenhave, der ikke kræver meget vanding.


En kapilærkasse er en boks, hvor du kan sætte en plantesæk oven på. Ved at lave huller i plantesækken kan planterne få adgang til den vandbeholder, der er i boksen. Det gør, at du ikke behøver at vande planterne lige så ofte. Der kan typisk være 40-50 liter vand i en kapilærkasse, hvilket gør, at der er nok vand til omkring en uge.

Kapilærkasser kan bruges i drivhuset, på altanen, terrassen og på friland. Lige meget hvilken form for have du har, kan de altså gøre det nemmere for dig at dyrke grøntsager.

Vil du gerne dyrke varmekrævende planter, men har du ikke et drivhus, kan du købe en plastikdug og et stativ, der kan fungere som drivhus over planterne. Det giver dig mulighed for for eksempel at dyrke tomater og agurker på altanen eller terrassen, selvom de kræver meget varme.

5 grøntsager der trives i en kapilærkasse

Når du skal vælge grøntsager til din kapilærkasse, er det vigtigt, at du vælger nogle, der ikke har brug for at have et dybt rodnet og derfor ikke har brug for særligt meget jord at vokse i. Det kan de ikke få i en kapilærkasse. Det udelukker stort set alle former for rodfrugter.

Til gengæld er en kapilærkasse et rigtig godt sted at dyrke planter, der har brug for meget vand. I kassen har de jo netop mulighed for selv at trække vand op, når de vil. Nogle af de grøntsager, der trives godt i en kapilærkasse, er derfor:

 • Agurker
 • Tomater
 • Salat
 • Squash
 • Peberfrugter

Udover grøntsager er der også nogle frugter, der kan vokse i en kapilærkasse. For eksempel er den et oplagt sted at dyrke jordbær. De har ikke brug for at have et dybt rodnet og kan samtidig godt lide masser af vand.

Kan man dyrke krydderurter i en kapilærkasse?

Vil du gerne have en lille urtehave, hvor du kan gå ud og hente friske krydderurter, er der også en del af dem, som du kan dyrke i kapilærkasse. En del krydderurter stammer dog fra Middelhavsområdet, hvor de er vant til at stå tørt og ikke få så meget vand. De egner sig ikke så godt til en kapilærkasse.

Krydderurter, der har brug for mere vand, er derfor langt bedre egnede til at plante i en kapilærkasse, da den jo netop giver dem adgang til vand, når de har brug for det. Det er for eksempel:

 • Persille
 • Purløg
 • Dild

Du kan dermed bruge kapilærkassen til en lang række forskellige former for både grøntsager og krydderurter, hvilket giver dig mulighed for at have en nem lille køkkenhave. Selv en lille have vil give et større udbytte, end du måske regner med, og vil derfor være et godt supplement til den mad, som du køber.

Vil du vide mere om hvordan man dyrker de enkelte grøntsager og krydderurter, kan du finde detaljerede guides i vores oversigt over dyrkningsvejledninger.

FAQ

Hvilken gødning skal man bruger i kapilærkasser?

Man kan bruge både kunstgødning og organisk gødning i kapilærkasser. Det er dog anbefalelsesværdigt at bruge mineralsk gødning i kapilærkasser, da det ikke rådner og i værste fald giver en fæld lugt i drivhuset.

Hvad kan man dyrke i kapilærkasser?

Der er mange forskellige grøntsager der trives i kapilærkasser, men de har alle det tilfældes at de er meget tørstige planter. Du kan med fordel dyrke bl.a. agurker, tomater, squash og peberfrugter i kapilærkasser.

Kan man dyrke ærter i kapilærkasser?

Man kan godt dyrke ærter i kapilærkasser, men ærter elsker fosfor og kalium, så det skal man sørge for at tilføje, hvis det er nødvendigt.

1 kommentar

 1. Hej Martin
  Jeg skal til at så ærter og har købt et par kasser på hjul til formålet. Der er plads til en kapilærkasse i hver. Vil det fungere at anvende kapilærkasser til dyrkning af ærter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove