Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Undgå katte i haven

Undgå katte i haven med flis af kakaoskaller

Uønskede besøg af nabolagets katte, er en udfordring for mange husejere. Der kan være flere gode grunde til at man ikke er interesseret i at have naboens- eller muligvis hjemløse katte rendende.

Problemet er ofte at kattene besørger eller graver i blomsterbede, på græsplænen, i garager, i sandkassen eller lignende, hvilket godt kan blive en irriterende tjans at fjerne, hvis det sker regelmæssigt.

Har man børn som ofte leger i haven, er det vigtig at holde haven og især sandkassen fri for kattens ekskrementer.

Der findes heldigvis en håndfuld metoder, som muligvis kan afhjælpe problemet med uønskede katte i haven.

Katte hader flis kakaoskaller

En af metoderne er at bruge flis af kakaoskaller, som bunddække i havens bede og hæk, men kan det virkelig værre sandt?

Det forholder sig således at katte rent faktisk ikke bryder sig om kakaoskallerne, primært på grund af lugten. Det er derfor en god metode at holde katten ude af blomsterbede osv.

Det er desværre bare ikke nok til at holde katten helt væk fra sin matrikel, med mindre man laver en mindre voldgrav af kakaoskaller hele vejen omkring sin grund.

Hvordan holder man så sin garage, græsplæne, sandkasse og terrasse fri for katte?

Katte

4 gode råd til at holde katten på afstand

Skræm katten væk med vand

Katte bryder sig ikke om vand, hvilket gør haveslangen, en forstøver eller vandpistol til et godt redskab i kampen mod katten.

Selvom et vandsprøjt virker harmløst, er oplevelsen ganske ubehagelig for katten, og mange gange nok til at dyret fremover holder sig væk.

Høje lyde

Ligesom pludselig vandsprøjt kan chokere og skabe ubehag hos kattene, kan pludselig høje lyde også være en traumatisk oplevelse for kattene.

Prøv derfor at hamre eksempelvis 2 grydelåg hårdt sammen i nærheden af katten.

Bentjære

Dryp bentjære på steder, hvor du vil holde katten væk. Bentjære, som kan købes på apoteket, bruges f.eks. i landbruget til at holde fluer og insekter væk fra heste. Man skal dog være opmærksom på, at det også virker afskrækkende på bl.a. hunde og lugter meget stærkt.

Citrus

Katte kan ikke udstå lugten af citrus, så citrusfrugter eller en citrusspray er kan være et forsøg værd. Man kan ligeledes strø indholdet af brugte teposer, som indeholder dufte af citrus, eukalyptus eller pebermynte.

Læs også hvordan man holder katten ude af sandkassen og sandkassesandet her.

Hold styr på katten

Har man prøvet alle de forskellige tricks, og intet har lykkedes, kan man tage en helt omvendt strategi i brug. Strategien får ikke katten til at forsvinde, ideen er i stedet at lokke den hen til et bestemt område.

Har man mulighed for at undvære et lille stykke sit bed, græsplæne eller lignende kan man lave det til et område med kattegræs eller katteurt, som katte typisk ikke kan stå for. Så slipper man ikke andet for at kattene besørger sig i dine elskede bede eller på græsplænen.

e-remove