Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
opsætning af hegn

Opsætning af hegn – gør det selv eller fagmand?

Skal du have sat hegn op omkring boligen? Hvad skal du så vælge? Hvor højt et hegn må du egentlig sætte op ind til min nysgerrige nabo? Og skal du gøre det selv eller bestille en fagmand til opgaven? Få svar på alle spørgsmålene om hegn, og et godt tip til, hvordan du nemt finder en fagmand til opgaven.

Er du træt af naboens eller forbipasserendes nysgerrige blikke? Eller vil du bare gerne holde ungerne eller jeres hund inden for jeres egne enemærker?

Så kan et hegn eller en hæk være løsningen.

Begge dele kan – udover ovenstående – samtidig give læ for vinden, samt sende et klart signal til omgivelserne om, hvor meget I ønsker at værne om jeres privatliv.

Få 3 uforpligtende tilbud på opsætning af hegn.

Udfyld formularen og få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra professionelle anlægsgartnere nær dig.

→ 100% gratis og uforpligtende.

→ Spar op til 40% på hegn og opsætning.

→ Slip for alt besværet ved at indhente tilbud.

→ Entreprisegaranti med dækning på op til 35.000 kr.

Når du indhenter tilbud her, får du tilbud fra anlægsgartnere som ved at du indhenter 3 tilbud og derfor er nødt til at give en lav og fair pris for at få opgaven.

Hegn eller hæk?

Hvorvidt du vælger hegn eller hæk er helt op til dig. Begge dele kan fås i mange forskellige udførelser eller sorter.

Der er ingen grund til at vælge hækken fra, fordi du ikke har tid til at vente på, at den gror op. Hække kan købes færdigudvoksede i den højde, du ønsker dem. Så er du til levende hegn, kan det være en løsning.

Omvendt fylder levende hegn oftest en hel del, hvis de først skal op i den højde, som er den højst lovlige at sætte i skel mellem to nabogrunde. Her fylder et hegn ikke nær så meget. Derfor kan hegn være en god ide i et skel, hvis du vil undgå fremtidige disputter med naboen om hækkens størrelse og udbredelse.

Her kan du se vores gør-det-selv guides til ligusterhækken og bøgehækken, som er de mest populære hæktyper.

Hvilke typer hegn kan du vælge mellem

Lige som der findes mange forskellige sorter af hækplanter, kan du også få forskellige typer hegn. De fås lige fra de helt enkle og lave stakitter til forhaven og til store, solide og uigennemsigtige hegn i forskellige materialer og udformninger.

Af de mere solide og uigennemsigtige hegn kan du f.eks. vælge mellem:

  • Traditionelle bræddehegn med forskudte brædder på inder- og yderside
  • Havehegn i sektioner i enten træ eller kunststof som er lige til at sætte op
  • Pileflethegn i sektioner eller levende, flettede pilehegn, der har rødder i jorden
  • Raftehegn med f.eks. vandrette gran- eller lærketræsrafter opsat på stolper
  • Trådhegn i enten plast eller metal, der primært afgrænser og spærrer af

De enkelte hegnstyper kan fås i forskellige højder, forskellige farver og forskellige design alt efter, hvilken type hegn, der er tale om.

opsætte hegn pris

De kan også mikses med andre hegnstyper, hvis du f.eks. gerne vil have et lavere hegn på en strækning rundt om haven. F.eks. for at afgrænse indkørsel og have fra hinanden.

Findes der et vedligeholdelsesfrit hegn?

De mest populære hegnstyper herhjemme er dem, du kan købe i færdige sektioner. De er nemme at sætte op, når først du har sat pæle op til at holde dem.

Udover hegnssektioner i træ kan du også få sektioner i forskellige kunststoffer som f.eks. polyrattan eller kompositmaterialer. Disse hegn sælges oftest under betegnelsen ”vedligeholdelsesfrit”, fordi de hverken behøver at blive malet eller repareres, fordi de går i forrådnelse ligesom træhegn.

En mere korrekt betegnelse er dog nok nærmere ”hegn med minimalt vedligehold”. For selv om du hverken behøver male eller reparere på hegnet, kan det sagtens blive både beskidt, få algebelægning eller falme som følge af kraftigt sollys.

Så helt undgå vedligehold og rengøring kan du ikke helt. Men lige så hyppigt vedligehold, som du skal give et hegn i træ, får du ikke med de vedligeholdelsesfrie hegnstyper.

Regler for opsætning af hegn

Uanset om dig og din nabo har aftalt at sætte hegn i skel, eller du sætter hegnet inde på din egen grund, er der visse regler, du skal overholde.

Vælger du at sætte hegnet inde på din egen grund, må hegnet aldrig være højere end 180 cm plus afstanden fra skellet og hen til hegnet. Så sætter du hegnet en halv meter inde på din grund, kan du i princippet sætte et hegn op på 230 cm. Men da hegnet ikke må være til større ulempe for naboen end et fælleshegn, kan du godt blive tvunget til at gøre det lavere, hvis kommunens hegnssyn giver naboen medhold.

Står hegnet i skel, kan hegnet maksimalt få den højde, som er fastsat for området. Typisk ligger den på omkring 2 meter. Du og naboen kan godt aftale en anden højde – så længe den ligger inden for maksimumshøjden for området. Men sørg som udgangspunkt for at få det skrevet ned og underskrevet i et dokument. Så har både du og naboen dokumentation for den aftalte højde, hvis I en dag skulle blive uenige om hegnet.

Vender hegnet ud mod landbrugsjord, kan du opsætte et hegn på hele 5 meter i højden. Det kan være rart, hvis du gerne vil have læ for både vinden fra det åbne land. Samt de sprøjtemidler som ellers nemt kan blæse ind i din have.

Hvordan monterer jeg et hegn?

De fleste hegnstyper kræver, at du først opsætter en række pæle til at bære hegnet. Derefter opsætter du de enkelte hegnsfag mellem pælene. Eller slår rafter eller brædder på de opstillede pæle.

Her er især kvaliteten af pælene vigtige. Udover at være lavet af godt, tørt træ, bør pælene være trykimprægnerede og malet med træbeskyttelse, inden du sætter dem i jorden. Sørg også for at bruge pæle i en dimension, der passer til højden og vægten på hegnet. Jo højere og kraftigere hegn du sætter op, jo tykkere skal pælene være.

Skal hegnet stå så solidt som muligt, skal pælene sættes godt i jorden. Uanset højden på hegnet er det vigtigt, at pælene graves ned i en dybde, hvor du er sikker på, at der er frostfrit. Det betyder, at du som minimum skal grave pælene 90 cm ned – og gerne dybere.

Det kan lyde voldsomt, hvis dit hegn kun er en meter højt. Med ved at grave pælene ned i den dybde, undgår du, at frosten med tiden får udvidet jorden under pælene. Sker det, begynder pælene at blive skubbet opad, og går løse i hullerne. Det gør hegnet mere ustabilt og mere følsomt over for blæst.

Støber du en betonsokkel under og rundt om pælen, forstærker du hegnet yderligere. Samtidig gør du hegnet mere stabilt over for selv kraftig vind lige ind på længderetningen af hegnet.

Nøjes du med en sokkel udelukkende af stabilgrus, skal du være opmærksom på at din forsikring formentlig ikke dækker stormskader på hegnet.

Opsætning af hegn – nogle priseksempler

Vælger du selv at sætte hegn op, koster det dig i princippet kun de materialer, du skal bruge som fx støbemix, beton og selvfølgelig hegnet. Samt naturligvis den tid du bruger på at sætte hegnet op. Men da du jo ikke betaler dig selv timeløn, ser vi bort fra tiden i dette eksempel.

Vælger du f.eks. at opsætte et hegn af færdigproducerede hegnsfag, skal du regne med, at de koster fra omkring et par hundrede kroner og opefter alt efter højde, længde og materialekvalitet.

Et simpelt lamelhegn på 180 x 120 cm kan fås fra 79 kroner pr. fag i lavprisbyggemarkeder, mens det nemt kan koste både 3-400 kroner i de dyreste kvaliteter. Så 12 meter lamelhegn i en højde på 120 cm kan koste alt lige fra 790 til 4000 kroner. Og ja, der er tydelig forskel at mærke på kvaliteten.

Tilsvarende kan du købe trykimprægnerede, firkantede stolper på f.eks. 2 meter i 7 cm tykkelse til fra 79 til 119 kroner pr. styk. Her er der til gengæld ikke den store forskel at mærke på kvaliteten.

Dog kan mange af lavprisbyggemarkedernes stolper godt virke lidt 2. sorteringsagtige. I hvert fald er der typisk lidt flere skader på dem, ligesom de kan være mere skæve i det end de lidt dyre kvaliteter. Så se dig godt for, når du vælger stolper ud.

Opsætning af hegn – få 3 tilbud gratis!

Vil du gerne slippe for at skulle bakse med nedgravningen af stolperne, samt være helt sikker på at hegnet er sat ordentligt og helt lige op? Så skal du have fat i en fagmand til opgaven. Enten en tømrer eller en anlægsgartner.

Det koster naturligvis timeløn til håndværkeren, lige som de også lægger en lille fortjeneste på, hvis de skal levere materialerne.

Her kan det dog være svært at finde nogen, der har tid inden for den nærmeste fremtid, ligesom især mange tømrere har specialiseret sig. Derfor sætter de måske slet ikke hegn op.

Samtidig kan det være svært for dig at vurdere, hvilke af de håndværkere, du beder om tilbud, der er de dygtigste til prisen. Og er det i det hele taget sikkert at vælge den billigste håndværker? Eller hvad får du mere for pengene, hvis du vælger en af de dyreste håndværkere?

Vil du både spare tid på at indhente tilbud og have sikkerhed for, at de håndværkere du vælger til opgaven, rent faktisk også leverer et ordentligt stykke arbejde?

Så brug 3byggetilbuds tilbudstjeneste. De finder og henviser tre håndværkere, som så kommer og giver tilbud på opsætning af dit hegn. Samtidig kan du være sikker på, at det er folk, der kan deres kram. For tilbudstjenesten arbejder sammen med en fast skare af håndværkere, som de kender indgående og løbende tjekker kvaliteten af deres arbejde på.

Endelig er tjenesten helt gratis at bruge – og du er ikke forpligtet til at vælge nogle af tilbuddene.

Så skal du have sat hegn op omkring haven, er det bare med at udfylde deres opgaveformular her!

Når du har udfyldt formularen, går der ikke længe, før du bliver kontaktet af 3 interesserede håndværkere, som gerne vil sætte hegn op for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove