Fragt fra 49,- Fri fragt over 799,-
Græsplænen i marts

Græsplænen i marts

Marts måned er altid en spændende måned i forhold til vores græsplæner – Du skal formentlig ikke i arbejdstøjet endnu, men du kan så småt godt begynde at gøre dig klar.

Ønsker du en den helt skarpe prydplæne, som skiller sig ud i nabolaget, så bør du arbejde strategisk og du kan allerede i marts måned begynde at planlægge arbejdet.

1. Sundhedstjek af græsplænen

Vi skal ud og se på vores græsplæner og vurdere om der er nogle problemer som skal udbedres. Det kan f.eks. være:

– Sneskimmel (ses typisk efter en vinter med meget sne) – Læs mere om sneskimmel her.
– Mosfyldt græsplæne – Læs mere om mos her.
– Ujævnheder og huller – Læs mere her.
– Sene efterårsskader (f.eks. gåsebilleangreb og muldvarpeskud)

2. Overvågning af jordtemperaturen

Jordtemperaturen afgør hvornår vi skal trække i arbejdstøjet, derfor har jeg gjort det til en rutine at tjekke jordtemperaturen hver søndag.

Du kan selv tjekke jordtemperaturen her, eller vente til jeg fortæller dig hvornår vi skal i gang (Jeg sender en mail til dig, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev).

Når jordtemperaturen rammer +5 grader, så begynder de tidlige græssorter at vokse. Normalt ser vi disse jordtemperaturer i midt/slut marts, men præcist hvornår vi skal ud med plæneklipperen første gang er svært at spå om.

Skal du etablere en ny græsplæne, så er det formentlig også marts måned at du kan gå i gang med at sprede nye græsfrø.

3. Tjek jordens pH-værdi

Jeg tjekker min græsplænes pH-værdi en gang om året, ikke fordi det er nødvendigt, men fordi jeg elsker at følge med i udviklingen.

Har du endnu ikke en fornemmelse af surhedsgraden i din græsplæne, så kan jeg anbefale at du får tjekket pH-værdien i din græsplæne, du kan nemlig kalke året rundt, så længe jorden ikke er frossen.

– En pH jordbundstest koster ikke særligt meget.
– Det tager 5 minuter.
– Du undgår at overkalke (Ja man kan godt kalke for meget)

Læs hvordan du gør og hvilken jordbundstest jeg anbefaler her: https://havehandel.dk/ph-vaerdi-og-graesplaener/

Græsplænen i marts

FAQ

Kan man så græs i marts?

Du kan godt så græs i marts, men det er en god ide at tjekke om jordtemperaturen er varm nok til at græsfrøene rent faktisk kan spire og vokse. Jordtemperaturen skal være minimum 5 grader for at de tidlige græsarter kan spire.

Må man give græsplænen gødning i marts?

Græsplanter har mest brug for gødning i sin vækstsæson, som ofte så småt begynder i slutningen af marts. Derfor anbefaler vi at du venter med at gøde indtil at du kan se at græsset vokser.

Hvad skal man gøre ved græsplænen i marts?

I marts måned er den måned hvor du skal begynde at forberede dig på en ny vækstsæson for græsplænen. Du kan bl.a. tjekke din græsplænen pH-værdi og evt. sprede kalk, hvis den har en for lav pH-værdi. Slutningen af marts måned er ofte et godt tidspunkt at starte med gødning, topdressing og eftersåning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

e-remove